Oli d’oliva verge extra

750 cl

Hi ha molts documents antics que parlen de l’oli d’oliva i l’olivera. Ja fa milers d’anys que es premsa l’oliva per extreure l’oli i sempre ha anat molt lligat a la cultura i civilitzacions mediterrànies.

Hi ha 250 varietats d’oliveres, però només 25 són les principals de les que s’extreu oli. A Espanya, bàsicament són 10.

Nosaltres fem l’oli de la varietat ARBEQUINA perquè som el país originari d’aquesta i el que tenim són oliveres arbequines (Arbeca és un poble de LLeida del qual pren el nom). És la varietat que menys rendiment dóna de totes, és a dir, que menys producció d’oli conté. Necessitem una mitjana de 5 o 6 kg d’oliva per un sol kg d’oli.

Processem les olives en un màxim de 24 hores després de la recollida, per minimitzar la fermentació del fruit, i així podem garantir una acidesa molt baixa i un oli sense defectes, un veritable verge extra.

El fem sense presses, calibrant la velocitat dels processos en cada partida d’olives, amb l’experiència i saviesa de l’ofici de mestre d’almàssera.

No afegim aigua ni cap additiu i mantenim la temperatura per sota dels 25ºC, és a dir, una extracció en fred realment. Tal com encara perdura en la cultura popular, “primera pressió en fred”.

Tampoc el filtrem, el deixem decantar naturalment, així mantenim les seves propietats organolèptiques i de protecció de salut íntegres.

El resultat és l’OR VELL, un oli íntegre i honest, en la qual conflueixen coneixements acumulats de segles, unes oliveres dures i antigues, un clima extrem i sec.

Un oli molt afruitat, delicat però potent, equilibrat, ni massa picant ni massa amargant, amb algunes notes de plàtan i ametlles tendres.

El conservem al celler del molí, aïllat, en dipòsits d’acer, sense aire, en silenci, en la foscor i a temperatura baixa. I l’envasem, en el mateix molí, a mesura que ens el demana la nostra sàvia clientela. Tot artesanalment.

Un autèntic i pur suc d’oliva arbequina! Un oli d’autor.3 olis

PRESENTACIÓ:
– AMPOLLES DE VIDRE FOSC DE 0,25L (CAIXES DE 12) I DE 0,75L (CAIXES DE 6) AMB VERTEDOR NORMAL
– AMPOLLES DE VIDRE FOSC DE 0,50L (CAIXES DE 1O) AMB TAP INVIOLABLE